Dotekomanie.cz

Vivo představilo čtečku otisků prstů 4. generace – je nejrychlejší na světě

Společnost Vivo nedávno v Číně uspořádala konferenci, kde oznámila zcela novou technologii. Jak již název článku napovídá, jednalo se o čtečku otisků prstů čtvrté generace. Vivo při této příležitosti také oznámilo druhou technologii pod názvem DSP Acceleration. 

Vivo představilo rychlou a bezpečnou čtečku

Čtečka otisků prstů čtvrté generace je údajně až o 40 % rychlejší než předchozí verze, která se nachází v displeji Vivo X21. Podle výrobce nyní bude trvat odemknutí systému pouhých 0,35 sekund – to vše díky nové generaci. Nový snímač otisků prstů je údajně implementován v telefonu Vivo X23. 

Vivo také spolupracovalo s firmou Qualcomm na zcela novém projektu zvaném DSP Acceleration. Ve své podstatě se jedná o technologii, díky které je čtečka otisků prstů schopna pracovat mnohem rychleji a na velmi vysoké úrovni zabezpečení. 

Vedoucí týmu, Tim Yates, uvedl, že nová technologie pracuje s procesorem Snapdragon 670, jenž přináší 1,8x vyšší výkon v porovnání se Snapdragon 660. Chipset je také dodáván s Hexagon 685 DSP. 

Proč byla technologie DSP vyvinuta? Protože je rychlejší při zpracování neutrálních úloh a dat otisků prstů ve srovnání s klasickým CPU. Zjednodušeně řečeno, díky technologii DSP je celkové odemykání systému skrze čtečku otisků prstů rychlejší a bezpečnější. Společnost Vivo prohlásila, že technologii DSP Acceleration Technology vydá během měsíce říjen pro Vivo X23. Tím u tohoto modelu dojde ke zvýšení rychlosti čtečky otisků prstů až o 30 %.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version