Dotekomanie.cz

TSMC zůstane hlavním dodavatelem procesorů A13 pro Apple

Apple si nechá své nejnovější procesory s označením A13 pro příští rok vyrábět opět u největšího světového výrobce polovodičových disků TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Apple má s touto firmou smlouvu již od roku 2016, kdy si u nich začal vyrábět procesor A10. Apple si veškeré procesory navrhne sám, avšak nechává si je vyrábět u společnosti TSMC, stejně tak to dělá i s jinými díly.

Dle serveru Digitimes potvrdil Apple spolupráci s čínským výrobcem polovodičů TSMC. Pro Apple je spolupráce výhodná, jelikož TSMC je největším výrobcem těchto typů součástek a nedělá mu problémy dodávat nové výrobky ve velikém množství. Díky TSCM dokázal Apple přijít v letošním roce s procesorem A12, který je vyráběn pomocí 7nm technologie, kde je větší hustota tranzistorů. Byl prvním spolu s Huaweiem, který představil procesor Kirin 980 vyrobený stejným způsobem.

Doposud však nebyly zveřejněny žádné informace o tom, jak nový procesor bude vypadat po výkonnostní stránce. S největší pravděpodobností bude též vyráběn 7nm technologií. Každopádně se ještě dříve dočkáme čipu A12X, který bude v připravovaném faceliftu iPadu Pro.

Zdroj: gizchina.com

Exit mobile version