Dotekomanie.cz

Oukitel K8 nadchne cenou i výbavou

Oukitel K8

Oukuitel uvedl na trh novinku s názvem Oukitel K8, která překvapí svojí cenou a poměrně zajímavou výbavou, jež není v této cenové kategorii příliš běžná.

Někde se šetřit muselo

Oukitel K8 přichází na trh s cenou kolem 3 600 Kč. Nabídne duální fotoaparát, velikou obrazovku a baterii. Dokonce se může pochlubit technologií NFC, otevíráním pomocí snímání obličeje či menšími rámečky na přední straně, jelikož displej je v poměru 18:9. Bohužel však větší baterie s 5 000 mAh přináší i větší váhu, a to skoro 200 g. Baterie se podepsala i na tloušťce telefonu, která má jeden centimetr. Dále je telefon osazen starým micro USB a též má slabý procesor od MediaTeku MT 6750T, který se o výkon stará spolu se 4 GB RAM. Výsledek v testu Antutu je kolem 50 000 bodů, což značně zaostává za současnými vlajkovými loděmi, které mají již přes 200 000 tisíc bodů. Každopádně u telefonu pod 4 000 Kč jde o průměrný výkon. Interní paměť získala standardních 64 GB.

Displej nabízí 6″ a rozlišení FHD+ (2160 na 1080 pixelů). Telefon je kvůli poměru stran 18:9 protáhlý na výšku a má tak 16 cm. Fotoaparát je na zadní straně duální a nabízí 13 a 5 MPx senzory od Sony, konkrétně IMX 135. Přední selfie kamerka má 5 MPx. Telefon Oukitel K8 disponuje zajímavou kombinací prvků pro konektivitu. Na jedné straně nabízí 5 GHz Wi-Fi, ale u Bluetooth je použita ji stará verze 4.0. U lokačního systému nechybí kromě GPS i GLONASS. Operační systém je Android 8.0 s mírnými úpravami od Oukitelu. Zákazník však nesmí očekávat výraznou softwarovou podporu, natož případné aktualizace na novější verze systému (přidán super šetřící mód či nahrávání obrazovky). Pozoruhodné je, že u poměrně levného telefonu je přítomna notifikační dioda, která má tři různé barvy pro odlišení notifikací. Cena zařízení se pohybuje kolem 140 eur, v přepočtu tedy 3 600 Kč.

Zdroje: kimovil.com, oukitel.com

Exit mobile version