Dotekomanie.cz

iPhone XR půjde v Číně na dračku, můžou za to tamní výrobci

Společnost Apple si pro nás na podzimní Keynote připravila hned tři zbrusu nové kousky. Jednalo se samozřejmě o iPhone Xs, iPhone Xs Max a iPhone XR. A právě posledně zmíněnému modelu nyní budeme věnovat pozornost. 

iPhone XR je ve své podstatě pouze levnější variantou modelu Xs a Xs Max. Bohužel však pro jablečné nadšence stále není v prodeji, předobjednávky budou totiž možné až 19. října, zatímco vlajkové modely Xs a Xs Max jsou již dávno na pultech obchodů. Zajímavé však je, že iPhone XR ještě není ani v prodeji a už nyní se dozvídáme informace o tom, jaké ve skutečnosti budou prodeje na všech důležitých trzích. S touto informací se samozřejmě nepochlubil nikdo jiný než samotný analytik Ming-Chi Kuo.

iPhone XR předběhne loňský model 8 Plus

Velmi přesný a populární analytik ve své zprávě informoval o tom, že čínští výrobci zažívají poměrně silný úpadek, tedy alespoň co se prodejů týká. Důsledkem toho je údajně nedostačující inovace ze strany výrobců – Xiaomi, OPPO a tak podobně. 

Pozoruhodné však je, že se lidé z Číny připravují na nový iPhone XR, který by se měl na čínském trhu dočkat opravdu dobrých prodejních čísel. Již v minulém roce se zde Applu dařilo, a to především díky modelu iPhone 8 Plus. Dle všeho by ale iPhone XR měl být ještě o něco prodávanější. 

Proč bude iPhone XR populární? Je to velmi jednoduché. Tento nový model totiž nabízí velmi povedený design, zajímavou cenu, podporu dual-SIM a samozřejmě také bude k dispozici hned v několika barvách. A přesně toto čínský trh žádá.

Zdroje: 9to5mac.com, macrumors.com

Exit mobile version