Dotekomanie.cz

Huawei Y9 (2019) přichází a nabízí velkou baterii

Huawei Y9 (2019)

V březnu tohoto roku jsme se dočkali novinky Huawei Y9 (2018), která se ani nestihla dostat na pulty českých obchodů. Zřejmě se ani nedostane, jelikož tu máme novou generaci v podobě Huawei Y9 (2019). Ačkoliv od uvedení předchozí generace neuplynulo ani 7 měsíců a stále není rok 2019, tak zřejmě Huawei nečeká a přidává do portfólia další model.

Huawei Y9 (2019), Enjoy, Honor?

Model Y9 (2019) velmi připomíná již uvedené novinky Nova 3 a Nova 3i. Svými specifikacemi spíše vychází z nižšího modelu 3i a zřejmě bude útočit právě ve stejné cenové kategorii. V Asii bude Huawei Y9 vydáno zřejmě pod označením Huawei Enjoy 9 Plus, přičemž se nedá vyloučit, že u nás se smartphone objeví pod značkou Honor.

Co se týče specifikací, jedná se o větší mobil s displejem s úhlopříčkou 6,5 palců, který nabízí Full HD+ rozlišení a výřez v horní části. Huawei Y9 nabízí na obou stranách duální foťáky, přičemž sekundární nabízí jen 2 MPx. Je tedy jasné, že budou sloužit jen na dodatečné efekty a nenabídnou funkce jako zoom nebo širokoúhlý záběr.

O výkon se zde stará Kirin 710, což je nový procesor v rámci střední třídy. Ten bude mít k dispozici 4 nebo 6 GB operační paměti a úložiště nabídne 64 nebo 128 GB s možností rozšíření o microSD kartu až o velikosti 400 GB. Vše je napájeno baterií o kapacitě 4000 mAh s podporou rychlého nabíjení.

Specifikace

Nakonec na prodejní pulty dorazí celkem čtyři barevné varianty – černá, fialová, růžová a modrá. Cena zatím nebyla odtajněna ani pro asijské trhy. Jakmile se dozvíme více informací o dostupnosti, zejména na našem trhu, budeme vás informovat.

Zdroje: shouji.tenaa.com.cn, fonearena.com

Exit mobile version