Dotekomanie.cz

Česká republika má dle měření nejlepší kvalitu přehrávání videa skrze mobilní data

Již před nedávnem jsme vás informovali o tom, že Česká republika patří k zemím s nejkvalitnějším mobilním připojením a také s nejvyššími rychlostmi. Nyní vyšla další studie, která tento fakt potvrzuje. Konkrétně se jedná o měření kvality přehrávání videa na mobilním telefonu skrze data. Tento průzkum byl proveden pod záštitou společnosti OpenSignal.

Jak jsme dopadli?

Celkový výsledek možná mnoho lidí překvapí. Česká republika se totiž v měření umístila na prvním místě, a to se skóre 68,52, což dle společnosti odpovídá kategorii „velmi dobré“. Zajímavé je, že do této kategorie se dostalo pouze 11 ze 69 zemí světa. V testu byla hodnocena především rychlost a kvalita přehrávání videa. Pouze v 11 zmiňovaných zemích se video načetlo velmi rychle a ani při velmi vysokém rozlišení nedošlo k zasekávání. Otázkou však je, co průzkum považuje za pojem „velmi rychlé“ a „vysoké rozlišení“.

Po České republice se umístily státy Maďarsko, Norsko, Belgie, Spojené Arabské Emiráty a Singapur. Celkově v první dvacítce byly kromě dvou asijských zemí pouze evropské státy, především ze střední a východní Evropy.

Data pro tento průzkum byla sbírána od půlky května do půlky srpna tohoto roku a celkem bylo provedeno 87 miliard měření na celkem 8 milionech mobilních zařízení. Tato čísla svědčí o tom, že by měl být průzkum opravdu směrodatný a Česká republika tedy patří na špičku poskytování mobilního internetu.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version