Dotekomanie.cz

Yoga Book C930 aneb když jeden displej nestačí

Lenovo přivezlo do Berlína novou generaci svého zařízení Yoga Book. Nový Yoga Book C930 opět nedisponuje klávesnicí, na jejím místě nalezneme druhý displej s E Ink technologií. To je výrazný posun oproti předchozím modelům. Sekundární displej nabízí mnoho možností využití, otázkou je, o jak moc praktické řešení se jedná.

Díky E Ink technologii není displej tolik náročný na baterii. Stejně jako u předchozí generace lze na displej promítnout klávesnici, která nabízí i haptickou odezvu. Klávesnice na displeji má řadu výhod, například lze jednoduše měnit její rozložení, jazyk a podobně. Součástí zobrazované klávesnice je i touchpad, který však není nijak extra velký a práce s ním není až tak pohodlná.

Nemusíme se ale nutně omezovat jen na klávesnici. Displej podporuje pero, takže si můžeme nechat zobrazit linkovanou stránku a psát si poznámky či kreslit. Své výtvory pak ve formě obrázku můžete přenést do prostředí druhého displeje. Zde již běží klasický Windows 10.

 

Yoga Book C930 je jinak i konstrukčně velice pěkně zpracované zařízení. Kloub, spojující oba displeje, je plně ohebný, takže můžete zařízení použít jak v režimu notebooku, tak i v režimu tabletu. Dokonce režim tabletu má pak dvě využití. Buď můžete používat prostředí systému Windows, nebo otočit na druhou stranu a E Ink displej použít jako čtečku elektronických knih. Podporováno je zobrazení klasických PDF souborů.

Tímto pak výčet funkcí E Ink displeje končí. Není zde podporována žádná speciální aplikace a jste omezeni jen na klávesnici, psaní či kreslení a režim čtečky knih. Zařízení vás také nevyjde úplně levně, v porovnání s předchůdci. Cena začíná na tisíci dolarech, což je zhruba 22500 korun. Nevíme pak ještě cenovku pro verzi s lepším procesorem či integrovaným LTE modemem.

Exit mobile version