Dotekomanie.cz

ROG Phone – vyzkoušeli jsme herní mašinu od Asusu

Jedním z nejzajímavějších kousků, které jsme na veletrhu IFA měli možnost vidět, je Asus ROG Phone. Pokud sledujete dění okolo Asusu a zajímáte se o herní průmysl, jistě pro vás produktová řada Republic Of Gamers není novinkou. Zahrnuje především herní notebooky, stolní počítače a příslušenství, nyní se do portfolia přidává i ROG Phone.

Jelikož jsou primární cílovou skupinou hráči, snažil se výrobce vyladit vše k jejich naprosté spokojenosti. Nejen, že uvnitř nalezneme ten nejlepší současně dostupný hardware, ale i zvenčí poznáme, pro koho zhruba je telefon určen. Má neokoukaný design, skvěle vyřešené pasivní chlazení a samozřejmě na zádech svítící RGB logo, kterým disponují i třeba zmíněné notebooky.

Z těch nejzajímavějších funkcí můžeme vypíchnout například stlačitelný kovový rám, displej s obnovovací frekvencí 90 Hz či speciální konektory na boku pro připojení dalšího příslušenství. Telefon lze zasadit například do dvoudílného gamepadu, pomocí něhož lze následně ovládat hry.

Telefon na veletrhu nebyl vystavován na očích široké veřejnosti a vyžadoval speciální přístup, jelikož jde zatím o rané předprodukční kusy. V současnosti se neví, kdy a kde všude se ROG Phone začne prodávat. Stanovena nebyla ani cena. Na tyto detaily si tedy musíme počkat.

Exit mobile version