Dotekomanie.cz

WhatsApp přináší další „zastaralou“ funkci v podobě skupinového volání

Služba WhatsApp připravuje zbrusu novou beta verzi pro operační systém Android. Je skvělé vědět, že společnost i nadále pracuje na nových funkcích – v tomto roce jsme se jich dočkali již nespočet. Aplikace by prý brzy mohla nabídnout novou zkratku, která by byla implementována přímo v oznamovacím centru. Údajně se jedná o funkci „Označit jako přečtené“. Tato „fičura“ stále není k dispozici, neboť je ve fázi testování.

Ale to není vše. Nejpopulárnější chatovací aplikace přidává další funkce. Společnost WhatsApp totiž připravuje nové funkce pro klasické hlasové hovory a videohovory. Firma původně klasické hlasové volání do aplikace přidala již v roce 2015, videohovory však o něco později. 

WhatsApp představuje skupinové volání

Společnost WhatsApp ve svém prohlášení uvedla, že její uživatelé u volání s přáteli tráví více než 2 mld. minut denně. Služba se tak rozhodla pro své uživatele připravit další novinku v podobě skupinových hovorů. Nově tak budete moci skrze WhatsApp uskutečnit skupinové volání, a to až se třemi lidmi. V praxi si budete moci vybrat mezi klasickým hlasovým voláním či videohovorem. 

Postup je velmi jednoduchý. Stačí v aplikaci spustit volání a následně klepnout na tlačítko „Pridat účastníka“ – v pravém horním rohu. Jen je třeba upozornit, že se nejedná o kdo ví jak velkou novinku. V této oblasti vlastně WhatsApp poměrně zaspal, neboť skupinové hovory nabízí služba Hangouts již několik let. 

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version