Dotekomanie.cz

Minecraft: Education Edition míří konečně také na iPady

Společnost Microsoft se nedávno pochlubila s novou aplikací pro iPad. Majitelé tabletu s logem nakousnutého jablka se konečně dočkali aplikace Minecraft: Education Edition. Hra se vůbec poprvé na trhu objevila před dvěma lety, tedy v roce 2016. Tehdy byla k dispozici ve školách na zařízeních s Windows 10 a macOS. Od letošního září se však hra dostane také na školní iPady. 

Pokud škola vlastní licenci Microsoft 365 for Education (A3 nebo A5), učitelé již v září budou mít přístup k hře Minecraft: Education Edition, jenž budou moci stáhnout na iPady. Správce školy však bude muset v takovém případě přiřadit speciální licence učitelům, kteří jej budou chtít používat. 

„Už jen to, že jsem úkoly vložil do herního světa Minecraftu, vyvolalo u dětí větší zájem. Svou první hodinu s Minecraft: Education Edition jsem věnoval zlomkům. Myšlenka byla zcela jednoduchá. Nejprve jsem ve hře postavil naši školu a v každé virtuální třídě jsem na tabuli napsal úkol. Studenti museli přecházet ze třídy do třídy a vypracovávat úkoly. Ten, kdo našel správné odpovědi na všechny otázky, získal souřadnice místa, kde se nalézá odměna.“ prohlásil jeden z učitelů matematiky Tomáš Milička

Minecraft: Education Edition pro všechny

Myslelo se ale také na školy bez licence, pro které jsou k dispozici licenční smlouvy prostřednictvím služby Microsoft Store for Education a dalších prodejců. Školy by v takovém případě za software platily v rámci ročního předplatné, hru si však mohou vyzkoušet zdarma až pro 25 přihlášených učitelů a 10 přihlášených studentů. Microsoft nabízí speciální výukové kurzy a plány, přístup k online komunitě, poradenství a technické podporu.

Aplikace pro iPad bude obsahovat funkci Update Aquatic, která studentům umožní vytvářet příběhy, experimentovat s chemií a dokumentovat si vše pomocí fotoaparátu a portfolia. Jiné lekce hry Minecraft: Education Edition může studenty učit v historii, jazyku, umění a mnohém dalším. 

Minecraft je videohra s bezpočtem možností zkoumání světa při budování objektů a plnění úkolů. Pomocí bloků se děti učí chápat, jak fungují tělesné orgány, chemické reakce a důležité mechanismy, učí se formulovat algoritmy a programovat je ve vizuálním prostředí. Učitel má tak příležitost hru řídit a sledovat, jak je látka vnímána.

Zdroje: techcrunch.com, microsoft.com

Exit mobile version