Dotekomanie.cz

Apple Pay Cash je dle výzkumu nejlepší platební službou

Nezisková organizace pod názvem Consumer Reports nedávno zveřejnila zprávu týkající se ocenění zboží a služeb na základě nestranného testování. Kdykoliv se na trhu objeví nová technologie, nezisková organizace ji ihned podrobí důkladnému testování. Organizace se však nyní zaměřila na poměrně netradiční téma.

V nové zprávě, kterou zveřejnil Consumer Reports, bylo zveřejněno důkladné porovnání všech mobilních platebních služeb takzvaného typu peer-to-peer. Pomocí těchto aplikací můžete odesílat nebo přijímat peníze od jiných osob, ovšem pouze v případě, že obě strany používají stejnou službu. Zajímavé je, že dle výzkumné společnosti eMarketer se očekává, že více než 79 mil. Američanů bude v letošním roce jednu z těchto mobilních platebních služeb využívat. Pokud se tak stane, bude se jednat o 24 % navýšení v porovnání s předchozím rokem. 

Apple Pay Cash na prvním místě, jaký je důvod?

Mezi peer-to-peer služby, které byly otestovány, patří Venmo, Cash App, Facebook Payments in Messenger a Zelle. Organizace Censumer Reports zjistila, že všechny zmíněné služby jsou natolik dobré, že se umístily v horním části seznamu. Ovšem na úplné špičce se umístil Apple Pay Cash, a důvod?

Apple Pay Cash získal vynikající výsledky ve velmi klíčových kategoriích, jako je ověřování plateb, podpora dat a soukromí údajů. Služba od jablečné společnosti celkově získala 76 bodů, díky čemuž porazila konkurenční Venmo s 69 body. Aplikace Zelle pak dosáhla na 50 bodů, čímž zaujala poslední místo v seznamu. Navzdory velmi špatných výsledků v různých kategorií se organizace sejde s vedením společnosti Zelle, která nedbá na bezpečnost dat a soukromí uživatelů. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version