Dotekomanie.cz

Apple musel stáhnout iOS 12 beta 7, novinka byla plná chyb

Face ID

Foto: phonearena.com

Apple od prvního iPhonu vydal hned několik verzí iOS. Často se jednalo o velmi dobré systémy, které iPhony jen zdobily. Jakmile ale Apple představil iOS 7, šlo to s mobilním operačním systémem z kopce.

Nejde o to, že by systém vypadal špatně nebo neměl potřebné funkce, to vůbec ne. Problém je, že od verze iOS 7 je optimalizace a stabilita systému na bodu mrazu. A právě na skvělou optimalizaci Apple lákal nové zákazníky. Na druhou stranu oceňujeme, že firma ihned vydala potřebné opravné aktualizace. Ve finále se o takový problém nejednalo.

iOS 12 beta 7 najíždí do starých kolejí

Nalijme si ale sklenku čistého vína a přiznejme si, že verze iOS 11 byla nejvíce (r)evoluční, ale také nejvíce problémová. Já osobně se setkal s tolika problémy, že už jsem si na špatnou optimalizaci zvykl. Jakmile jsem ale viděl letošní WWDC 2018, ihned jsem věděl, že bude vše sluncem zalité. Apple se totiž u nové verze iOS 12 zaměří hlavně na optimalizaci a zvýšení výkonu. 

Již od prvních betaverzí bylo jasné, že iOS 12 bude opravdu skvělý systém. Vše fungovalo hladce, rychle a hlavně spolehlivě. Poslední verze ale byly plné chyb. Dokonce jich bylo tolik, že si Apple musel vyslyšet velmi silnou kritiku od registrovaných testerů. Apple prostě sáhl na něco, na co neměl a tím celý chod systému zničil. 

A bude hůře. iOS 12 beta 7 bylo šlápnutí vedle a Apple to moc dobře ví. Tato betaverze totiž byla plná chyb, dle uživatelů byl velký problém hlavně se stabilitou a svižností systému. Vázlo to také u aplikací, které se mohly otevírat až několik minut. Uživatelé tyto problémy ihned nahlásili, díky čemuž Apple musel udělat razantní řešení – stáhnout iOS 12 beta 7. Jakmile vývojáři Applu nový instalační balíček neopraví, nebude sedmá beta k dispozici ke stažení. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version