Dotekomanie.cz

Wear OS dostává aktualizaci, která přináší drobné, leč užitečné změny

Zdroj: Google

Wear OS, do března 2018 znám jako Android Wear, je verze operačního systému Android, která je určená pro nositelné chytré zařízení, konkrétně pro chytré hodinky. Hodinky s Wear OS se dají spárovat pomocí Bluetooth s chytrým telefonem, který běží na systému Android 4.3 a novější či na systému iOS 8.2 a novější. 

Následně po propojení s telefonem, je možné na hodinkách s Wear OS přijímat notifikace z chytrého telefonu, být připojen k internetu, uskutečnit hovor (pokud hodinky hardwarově umožňují) a další věci. Systém samotný umožňuje instalaci aplikací přímo do zařízení hodinek.

Důležitost tohoto systému si společnost Google jistě uvědomuje, možná proto si připravila další jednu z aktualizací. Google si pro uživatele wear OS připravil zbrusu nový instalační balíček, jenž přináší několik drobných, leč užitečných změn. 

wear OS a hlavní novinky

Vývojáři konečně zrychlili platební službu Google Pay. V praxi to znamená, že pokud budete chtít zaplatit skrze chytré hodinky s wear OS, vše proběhne velmi svižně. Doposud bylo používání Google Pay bolestně pomalé – v porovnání s klasickou peněženkou, kterou byste otevřeli rychleji. Jsme tedy velmi rádi, že Google zapracoval na rychlosti. Operační systém pro nositelné chytré zařízení přináší také mnohem přehlednější oznámení o událostech, což uživatelé ocení snad ze všeho nejvíce.

Google se zaměřil také na opravu chyby, která způsobovala špatnou synchronizaci časového pásma. Čas od času se totiž mohlo stát, že jste v jiné části světa měli nastavený původní časové pásmo. Tomu už je nyní konečně konec. Aktualizaci si můžete stáhnout pomocí služby Obchod Play, a to zcela zdarma.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version