Dotekomanie.cz

Surface Go: Microsoft představil svůj nejlevnější tablet

Smartphony s Windows 10 nebyly pro Microsoft zrovna dobrým krokem, totéž se však nedá říct o řadě Surface, která nabízí jedny z nejlepších zařízení ve své kategorii. Jde vlastně i o takřka jediné tablety s Windows 10, které jsou momentálně k dispozici. Dnes Microsoft představil poslední přírůstek své produktové řady, tablet Surface Go.

Novinka nabízí 10palcový displej a jde o dosud nejdostupnější Surface, který Microsoft nabízí. Cena startuje již na 399 dolarech, což odpovídá zhruba 8800 korunám. Surface Go přitom uživatele nepřipraví ani v této kategorii o plnohodnotný zážitek ze Surface zařízení. Tablet nabízí totožný design, jako jeho lépe vybavení sourozenci. Prakticky jde o zmenšený a hůře vybavený Surface Pro.

Desetipalcový displej je v klasickém poměru 3:2 a nabízí rozlišení 1800 x 1200 pixelů. Zároveň jde o nejtenčí a nejlehčí kousek z celé řady Surface, váží jen 520 gramů. V tomto kompaktním těle nalezneme procesor Intel Pentium Gold 4415Y, u operační paměti a úložiště jsou pak na výběr dvě varianty – 4/64GB (flash paměť) a 8/128GB (SSD disk). První zmíněná varianta vyjde na 399 dolarů, za druhou zaplatí zákazník 549 dolarů.

V současnosti je k dispozici pouze varianta s Wi-Fi, přičemž modely podporující LTE přijdou až později v tomto roce. Surface Go je vybaven systémem Windows 10 S, což je odlehčená varianta bez podpory desktopových aplikací. Vystačit si tedy musíte s prohlížečem Edge a dalšími aplikacemi, které lze stáhnout z Microsoft Store.

Stejně jako k dalším zástupcům řady Surface lze i k novince vybírat z nabídky originálního příslušenství. Jako nejpraktičtější se jeví Surface Go Signature Type Cover, tedy dokovatelná klávesnice s touchpadem. Pořídit lze i pero či zcela novou myš Surface Mobile Mouse. Do prodeje se Surface Go dostane v příštím měsíci, o dostupnost v Česku se pak musí postarat samo lokální prodejci, oficiální dostupnost zde není.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version