Dotekomanie.cz

Sonos reproduktory jako první nyní podporují funkci AirPlay 2

Společnost Sonos odhalila zcela nové produkty One, Beam, Playbase a druhou generaci Play. A jak bylo slíbeno, 5 reproduktorů nyní podporuje funkci AirPlay 2, což ocení jen majitelé iOS zařízení. 

Sonos reproduktory a podpora AirPlay 2

Jedná se o vůbec první reproduktory značky Sonos, které podporují funkci AirPlay 2. Pomocí této funkce je možné velmi jednoduše streamovat hudbu z iTunes pro Mac a prakticky také libovolnou aplikaci pro iPhone, iPad a iPod, včetně Apple Music, Spotify, YouTube, Hulu, Pandora a Netflix. Nově tedy majitelé Sonos reproduktorů budou moci tuto funkci používat, samozřejmě pouze v rámci Wi-Fi připojení. 

AirPlay umožňuje také Siri ovládat přehrávání hudby v rámci Apple Music nebo Podcasty na kompatibilních reproduktorech Sonos. Stačí k tomu pouze iPhone, iPad či iPod Touch. Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí například říci „Hey Siri, play Beats 1 Radio in bedroom“. Jakmile tuto frázi řeknete do reproduktoru Sonos, okamžitě se v ložnici spustí rádiová stanice Beats 1. 

AirPlay 2 navíc umožňuje přehrávat hudbu ve více místnostech. Pokud tedy uživatel bude vlastnit více reproduktorů značky Sonos, bude si jej moci spárovat a vytvořit tak silnější a kvalitnější zvuk. Sonos ale spolupracuje také s HomePod a Apple TV. 

Sonos přináší podporu také pro starší kousky

Společnost Sonos mimo jiné uvedla důvod, proč se AirPlay 2 neobjevilo již dříve. Podle oficiálního vyjádření starší reproduktory nepodporují AirPlay 2 hlavně kvůli omezeným procesorům, ovšem v aplikaci Sonos mohou být spárovány s některými z výše uvedenými reproduktory, čímž bude umožněna podpora pro nové Apple protokoly. Starší reproduktor Playbase tak může s AirPlay 2 do jisté míry pracovat. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version