Dotekomanie.cz

PayPal uživatelé mohou být okradeni, a to kvůli falešným odkazům

Zdroj: PayPal

Před několika měsíci se na internetu šířily informace, že Google Inbox umožňuje lidem posílat odkazy, přičemž odesílateli byla zatajena totožnost. Tato možnost mohla být například použita k tomu, aby uživatelé mohli posílat odkazy z jiné adresy, než bylo původně uvedeno. Podobný problém se nyní objevuje i u mobilní aplikace PayPal. 

PayPal uživatelé jsou ohroženi

Vzhledem k této chybě se může stát, že postižený uživatel klikne na odkaz, který mu dorazí do mailu. Následně se otevře klasická Android aplikace, kde se objeví adresa, o které si můžete myslet, že se jedná o podporu pro nadaci. Respektive vás tímto aplikace vyzývá, abyste poslali příspěvek pro donations@unicef.org.

Ovšem v tomto případě byste peníze neposlali nadaci, nýbrž některému ze soukromníků, který nemá s Unicef a ani PayPalem nic společného. Tímto vás varujeme, abyste nikdy na tyto adresy žádné peníze neposílali, jedná se totiž o podvod. Emailová adresa se tváří věrohodně, ale ve skutečnosti jde o úplně jinou adresu, například scammer@spoofing.net. Chcete-li poslat skutečný dar společnosti UNICEF, můžete tak učinit na jejích stránkách.

Nicméně, zpět k PayPalu. Takový email, respektive odkaz, může být velmi nebezpečný pro každého, kdo jej obdrží. Společnost PayPal byla dokonce o tomto nešvaru informována. Firma se ke všemu však postavila následujícím způsobem „nejedná se o chybu služby PayPal, nýbrž o spáchané podvody třetích stran“.

Jak jsem uvedl výše, opravdu si dávejte pozor, na který odkaz klikáte. Podobné emaily rovnou smažte a neodpovídejte na ně.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version