Dotekomanie.cz

Notes by Firefox aneb nová aplikace pro tvoření rychlých poznámek

Společnost Mozilla již několik svých aplikací v Obchodě Play má, jedná se převážně o mobilní webové prohlížeče, které jsou oblíbené takřka v každé části světa. Uživatelé operačního systému Android jej používají hlavně kvůli své dobré optimalizaci – oproti takovému Chromu využívá mnohem méně operační paměti. Navíc disponuje zajímavými funkcemi, nyní dokonce o jednu více. 

Notes by Firefox cílí na rychlé uživatele

Mozilla tiše vytvořila a představila zcela novou aplikaci pod názvem Notes by Firefox. Jak již z názvu vyplývá, jde o „appku“ výhradně pro tvoření poznámek. Může se zdát, že se nejedná o kdo ví jakou novinku, opak je však pravdou. Aplikace Notes by Firefox se automaticky synchronizuje s vaším webovým prohlížečem, jenž máte nainstalovaný ve svém počítači. V praxi to znamená, že veškeré poznámky, které vytvoříte v mobilní aplikaci, budou ihned k dispozici i ve vašem počítači. 

Nenajdete zde samozřejmě funkce, jako například v Keep nebo Evernote – žádné formátování, fotografie a doodles. Hlavní výhodou Notes by Firefox je rychlost. Pokud chcete své poznámky rychle rozšířit na další zařízení, aplikace je stvořená přímo pro vás. Aplikace prozatím není k dispozici ve všech částech světa, v České republice ji však již stáhnout lze, přestože je stále v Google Play označena jako ve fázi vývoje.

Zdroje: androidpolice.com, blog.mozilla.org

Exit mobile version