Dotekomanie.cz

LineageOS přináší nové funkce a rozšiřuje podporu zařízení

Zdroj: LineageOS

LineageOS je operační systém založený na Androidu. Vývojáři ho vyvíjí jen pro některé telefony, a tak je dostupný pouze na hrstce zařízeních. LineageOS se oproti standardním verzím Androidu liší například designem, má rovněž několik funkcí navíc, které běžně Android nemá. Díky tomu, že se o vývoj stará komunita nezávislá na Googlu, je v systému implementováno mnoho vychytávek, jejichž využití umožňuje především tzv. rootnuté zařízení.

Vůbec poprvé, když jsme o Lineage OS slyšeli, byl nový operační systém dostupný pouze na několika modelech s Androidem 8.1. Podpora se však pomalu a jistě rozšiřuje. Vždyť na začátku tohoto měsíce vývojáři prohlásili, že LineageOS je 100 % optimalizovaný i pro nové OnePlus 6. Celkově je systém dostupný na na více než 20 telefonech. Kompletní seznam si můžete přečíst ZDE.

LineageOS a nové funkce

Vývojáři LineageOS nedávno publikovali novou aktualizaci, která přináší hned několik zajímavých změn. Tak například aplikace Nastavení oblékla nové rozhraní Trust. V rychlém nastavení přibyla dokonce funkce, jež zobrazuje využití dat (podobně jako v Androidu Nougat). Uživatelé se ale dočkali i menších detailních změn, jako je třeba možnost přizpůsobit si ikony signálu či použití černého uživatelského rozhraní. 

Ještě zajímavější zprávou je, že společnost LineageOS plánuje vyvinout vlastní recovery mód, jako je například TWRP. A poslední důležitou novinkou je podpora dalších zařízení. Nově se dostupnosti dočkali majitelé Galaxy S5 či Lenovo P2. 

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version