Dotekomanie.cz

iOS 12 beta 3 je venku a přináší hned několik novinek

Píše se 3. 7. 2018 a Apple v podvečerních hodinách vypouští třetí vývojářskou beta verzi mobilního operačního systému iOS 12, která je dostupná jak pro iPhone, tak také pro iPad. Nový instalační balíček přinesl další zajímavé novinky a vylepšení, kterých se oficiálně dočkáme až v září. Apple se tedy pomalu a jistě přibližuje do finále. 

iOS 12 beta 3 a hlavní změny

První uživatelé, kteří si novou beta verzi nainstalovali, ve svých recenzích uvádí, jak moc je třetí verze odlišná od těch předchozích. V celkovém měřítku je iOS 12 beta 3 prakticky ve všem rychlejší. Vývojáři dokázali zlepšit také svižnost, které si na první pohled všimnete u klasických animací, kde se nachází spousty přechodů. Lepší svižnost si všimnete také při spuštění různých aplikací.

Uživatelé si v předchozí beta verzi stěžovali hlavně na nefunkční GPS modul. Opravy jsme se naštěstí v iOS 12 beta 3 dočkali, vše by tak mělo fungovat. V nedávném článku jsme vás informovali o tom, že společnost Apple plánuje přepracovat svou aplikaci Apple Mapy.

Přepracování spočívá v zlepšení mapových podkladů, které se kupodivu objevují v právě vydané beta verzi iOS 12. Původně jsme si mysleli, že se mapových podkladů dočkáme až v průběhu roku, nikoliv za pár dnů. Nových map si všimnete prozatím jen v Kalifornii.

Mezi další novinky v iOS 12 beta 3 patří například pružnější animace, která se aktivuje ve chvíli, kdy se rozhodnete smazat všechna upozornění. A u oznamovacího centra ještě chvíli zůstaneme. Nově je totiž možné vymazat upozornění stejným způsobem, jako v iOS 11. Apple se také zaměřil na zlepšení aplikace FaceTime, která je nyní stabilnější. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version