Dotekomanie.cz

Apple prý letos ukončí prodej letošního iPhonu X a také iPhone SE

Letos na podzim se prý dočkáme představení celkem tří iPhonů o různé velikosti a ceně. O tom jsme vás již několikrát v minulosti informovali a nejedná se o žádnou novinku. Novinkou však je informace, že Apple chce těmto třem modelům připravit dostatečný prostor ve své nabídce. Analytici tak nyní odhadují ukončení výroby nejen iPhonu X ale také iPhonu SE.

Ukončení výroby současného modelu iPhone X vcelku dává smysl pro Apple. Místo jeho zlevnění, jak se obvykle po představení nástupce daného modelu děje, dojde zcela k vyřazení z nabídky. Tím si Apple udělá prostor pro nový levnější iPhone s 6,1palcovým LCD displejem pod označením iPhone 9. Navíc iPhone X bude letos nahrazen jeho nástupcem o stejné velikosti a pravděpodobně i stejném designu. Krom něho přibude do nabídky také větší iPhone X Plus. Tyto modely budou prý označeny jako iPhone 11 a iPhone 11 Plus.

Mimo toho má dojít k ukončení výroby iPhone SE bez jeho náhrady. Z hlediska Applu by to byl vcelku odvážný krok, jedná se o populární model. Na druhou stranu tím může společnost zvýšit atraktivitu a prodeje nových modelů, především levnějšího LCD modelu iPhone 9 s výřezem. Jeho cena ale bude asi dvojnásobná oproti iPhonu SE. Přitom ještě nedávno se spekulovalo o představení nástupce onoho čtyřpalcového iPhonu. Apple prý dokonce několik prototypů vyrobil. Do výroby se ale minimálně letos žádný dostat nemá.

V letošní podzimní nabídce má po představení iPhonu 11, 11 Plus a 9 zůstat iPhone 8 a jako nejlevnější model pak iPhone 7. Jestli tomu takto nakonec opravdu bude se dozvíme na podzim. Vyřazení iPhonu SE z roku 2016 mi ale příliš pravděpodobné nepřijde, jelikož třeba iPad mini 4 z roku 2015 se stále prodává.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version