Dotekomanie.cz

Xiaomi s firmou Acton vytvořili elektrický longboard

Xiaomi Acton Smart Electric Skateboard

Xiaomi na svém čínském obchodním portále Youpin představilo nový produkt. Jde o elektronický longboard s názvem Acton Smart Electric Skateboard. Výrazně překvapuje cenou, která je 155 dolarů, v přepočtu neuvěřitelných 3 500 Kč.

Cesta do celého světa bude složitá

Xiaomi cílí převážně na své domácí spotřebitele, a ne veškeré zboží se snadno dostává na globální trh. Telefony od Xiaomi už jsou běžným artiklem mimo čínské trhy, avšak s ostatním sortimentem je to složitější, na další trhy se dostává pomaleji, případně je zboží jen v čínštině bez mezinárodní verze. Nepřítomnost „mezinárodní verze“ však je zcela bezpředmětná u nového zařízení Acton Smart Electric Skateboard, který je longboardem s baterií, elektrickým pohonem a brzdami.

Xiaomi zvláštně nazývá tento longboard skateboardem, ale to nemění podstatu věci, že Xiaomi se pustilo opět do zajímavého produktu, kde jde s cenou níže než konkurence. V současnosti si elektrický longboard pod pět tisíc Kč neseženete. S největší pravděpodobností na za zahraniční trhy nový Xiaomi Acton Smart Electric Skateboard dostane s mírně vyšší cenovkou, než je ta na domácím čínském trhu.

Nový longboard od Xiaomi vznikl ve spolupráci s firmou Acton (Changzhou) Intelligent Technology Co., Ltd, a proto nese i její název. Elektricky poháněný longboard má v sobě 500W motorek a zvládne jet rychlostí až 22,5 km/h. V longboardu jsou baterie od Samsungu (typu 18650) a zvládnou dodávat energii na 12 kilometrů jízdy. Nabití z 0 % do 100 % baterie trvá pouze hodinu a půl. Acton má stejně jako Forumule 1 rekuperační systém tzv. ERS energy recovery system, díky kterému je možné longboard Xiaomi Acton ovládat pomocí dálkového ovladače a napájí též LED diodový pás, který je umístěn na spodní částí longboardu.

Xiaomi Acton longboard má na délku 70 cm, na šířku 20 cm, na výšku 13,5 cm a váží 5 kg. Jeho nosnost je do 100 kg. Longboard podporuje různé druhy akcelerace, různé rychlosti jízdy a má vlastní brzdy. Kdy bude možné nový produkt od Xiaomi a Actonu zakoupit, není vůbec jasné.

Zdroj: phoneradar.com

Exit mobile version