Dotekomanie.cz

Společnost Sygic spouští nový prediktivní systém pro výpočet optimální trasy

Asi každý řidič někdy během jízdy použil navigaci v mobilním telefonu. S příchodem aplikace Waze se však mobilní navigace posunuly o další úroveň, jelikož Waze má spoustu nadstandardních funkcí. Společnost Sygic chce však nejvíce zacílit na vyhledávání optimální cesty a spouští nový algoritmus pro výpočet optimální trasy.

Co je v algoritmu nového?

Řeknete si, že volbu optimální trasy má již aplikace Waze, ale aplikace typu Waze pracuje s aktuálními daty, takže pokud na některých silnicích nejede nikdo, kdo má Waze, tak je to horší. Především pak nefunguje v případě offline režimu. Právě nový algoritmus od společnosti Sygic bude zvládat výběr optimální trasy i v offline režimu. Jelikož systém využívá data za poslední dva roky na silnicích, tak je na základě času, počasí a historie jízdy schopen zvolit optimální trasu. Což spolu s aktuálními daty může tvořit velmi kvalitní predikci času jízdy.

Mnoho lidí si řekne, že není zas tak podstatné jezdit výhodnější trasou, ale především v letních časech se může jednat o úsporu až několika hodin. Dokonce dle výzkumu společnosti Ford má za následek volba správné trasy úsporu pohonných hmot až o 15 %. A pokud se na to podíváme z pohledu času, tak jiný výzkum dokázal, že řidič může volbou trasy ušetřit až 4 dny jízdy v autě ročně.

Co si myslíte o doporučování optimální trasy vy? Volíte spíše staré trasy na které jste zvyklí, nebo dáte přednost navigaci?

Zdroj: Tisková zpráva 

Exit mobile version