Dotekomanie.cz

Mapy.cz od Seznamu dostaly nové letecké snímky

Asi každý se někdy vydal na výlet a předtím si jej důkladně naplánoval, aby se neztratil. K plánování výletu jsou však turistické mapy občas nedostačující a člověk se chce ujistit například leteckými snímky, aby viděl, jak oblast opravdu vypadá. Občas se však člověk setká s neaktuálními snímky, jelikož ke snímání dochází jednou za čas.

Kde najdeme nové snímky?

Právě k nových snímků z letadla se dostaly asi nejpoužívanější mapy u nás, respektive Mapy.cz od společnosti Seznam. Obnovené záběry byly pořizovány od května do října minulého roku. Právě nyní jsou již v mapách dostupné. Možná si říkáte, proč se snímá takto krátkou dobu. Důvod je dle Seznamu velmi jednoduchý. Ke snímání totiž volí období, kdy je příroda v plné kráse a kontrastu. A bohužel ke snímání musí docházet za bezmračném počasí a v poledních hodinách, aby byl stín co nejmenší.

Celkově za minulý rok došlo k obměně snímků Jihočeského, Pardubického, Královehradeckého kraje a Vysočiny. Pokud se na to podíváme z pohledu rozlohy, tak se jedná o 25 200 km čtverečních. Celková velikost pořízených snímků není nijak malá, jedná se o 1,3 TB dat. Takže nahrání a výměna je poněkud náročná.

Na nových snímcích si můžete všimnout například dostavěné dálnice v Hradci Králové nebo přestavby letiště v Pardubicích. Dle společnosti Seznam.cz se budou všechny snímky v republice postupně obměňovat. Nové snímky si můžete prohlédnout jak ve webovém prohlížeči, tak v mobilní aplikaci.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version