Dotekomanie.cz

Google Mapy prochází redesignem ve stylu Material

Google aktualizuje postupně svoji aplikaci Mapy a nyní se pustil do kompletního redesignu. Ten je kompletně ve stylu Material design, jak bylo slíbeno na Google I/O a následně uvedeno na jejich blogu. Největší změnou prochází položka Explore.

Jedna novinka stále chybí

Google zatím spustil aktualizaci pouze přes server a získali ji tak jen někteří uživatelé, doposud ji nemají ani beta testeři, což se však v brzké době změní. Nový design se nepříliš vybočuje od současné podoby Google Map, avšak zbavuje se ostrých hran a veškeré nerovnosti zaobluje. Skoro všude je nyní použit font Product Sans. Prakticky beze změn zůstaly pouze kategorie Driving a Transit. Největší změnou prošla funkce Explore, která umožňuje uživateli prozkoumat zajímavá místa ve svém okolí, což jde o jakousi obdobu Foursquare.

Nově přibyla funkce zobrazení lokací, které jsou v daném týdnu populární. U událostí v dané lokalitě přibyla možnost zvolit si čas konání akce. Navíc se zde objevily seznamy, vytvářené uživateli či samotným Googlem, které se týkají dané lokace a doporučují místa k navštívení.

  

V nové Material verzi akorát chybí ohlášená novinka s názvem For You, která má dávat tipy na místa k navštívení na základě již navštívených destinací.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version