Dotekomanie.cz

Floating Volume: plovoucí tlačítko pro nastavení zvuku

Pro některé uživatele může být velmi důležité mít co nejrychlejší přístup k hlasitosti jeho Android zařízení. Nejlépe se všemi posuvníky, určeným k hudbě, vyzvánění apod. Je sice pravda, že spousta telefonů s Androidem umožňuje díky stisknutí tlačítka pro hlasitost a následnému stisknutí příslušné šipky oněmi posuvníky pohybovat. To ale vyžaduje krok navíc a při určitých situacích není zkrátka pohodlné, zvlášť na menších displejích, na šipku klikat. Příslušník portálu XDA Adam Myczkowski přišel s jednoduchým řešením v podobě aplikace s názvem Floating Volume.

Floating Volume: nastavení zvuků v jednom kroce

Aplikace s názvem Floating Volume dělá přesně to, co název napovídá. První slůvko aplikace napovídá koncept tohoto nástroje. Adam se inspiroval plovoucími bublinami, které jsou součástí známé služby pro chat. Na stejném principu funguje i Floating Volume. Prostým jedním stisknutím se dostanete do podrobnějšího nastavení zvuku, tedy zmíněných posuvníků, sloužících pro jednotlivé složky zvuku.

Aplikace je vyvinuta pro zařízení Android v minimální verzi Lollipop (5.0). V praxi aplikace zobrazí na vašem displeji plovoucí ikonku notičky. A jak jsem již zmínil, stačí jedno kliknutí a podrobné nastavení zvuku máte přímo před sebou. Nesmí zde chybět ani příslušné tlačítko pro rychlé ztlumení zařízení.

Floating Volume ke stažení zde.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version