Dotekomanie.cz

Garmin představil chytré hodinky fēnix 5 Plus za téměř 25 000 Kč

fēnix 5 Plus

Společnost Garmin představila novou řadu fēnix 5 Plus, tedy další generaci GPS hodinek s vestavěnými rotujícími topografickými mapami, ukládáním hudebních seznamů, Garmin Pay a Pulse Oximeter 1, což je funkce, díky které hodinky dokáží zjistit aklimatizaci nadmořské výšky. 

Garmin a nová řada fēnix 5 Plus

Stejně jako ostatní produkty v podobě fēnix 5, jsou i fēnix 5 Plus určeny hlavně pro sportovce a dobrodruhy. Na první pohled robustní, zato prémiové hodinky s rozměry od 42 do 51 mm disponují velmi jasným, čitelným displejem, což oceníte ve chvíli, kdy se budete nacházet na přímém slunečním světle. 

Fēnix 5 Plus je vybaven 1,2palcovým displejem, který je téměř o 20 % větší než, který najdeme u modelu fēnix 5S. V praxi to znamená, že uživatel nebude muset vybírat větší a robustnější hodinky, ale může zvolit menší model pro menší zápěstí. 

Fēnix 5 Plus je navíc prvním produktem společnosti Garmin, který nabízí pulzní oxymetr na zápěstí. Tento modul je určen pro počítání vyšší nadmořské výšky. Pokud se majitel hodinek nachází v nepříznivé výšce, bude na to upozorněn. Fēnix 5 Plus jej navíc pomůže s aklimatizací. 

Veškeré hodinky řady Plus budou také disponovat vestavěnými mapami, které budou sloužit pro okamžitou navigaci a sledování polohy. Běžec se navíc bude cítit mnohem pohodlněji, neboť bude vědět, že jde například dolů po cestě či stezce, kterou předtím objevil někdo jiný. 

Garmin hodinky nabídnou skvělé funkce a vysokou cenu

Modely Fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus a fēnix 5X Plus umožní taktéž ukládat hudbu přímo do zařízení, přesněji až 500 skladeb offline bez nutnosti telefonu. Ve všech modelech Plus bude k dispozici Garmin Pay, tedy bezkontaktní platební řešení přímo od společnosti Garmin. Profesionální výcvikové programy jsou zde samozřejmostí. 

Model fēnix 5 Plus je vybaven certifikací IP67, která zaručuje vodotěsnost až do hloubky 100 metrů. Fēnix 5S Plus vydrží na jedno nabití 4 hodiny, a to při zapnutém GPS modulu. Pokud jej vypnete, dosáhnete až na 7 denní výdrž. Co se fēnix 5 Plus týká, při zapnutém GPS modulu dosáhnete na 8 hodinovou výdrž, při hudebním režimu až 10 denní. Fēnix 5X Plus pak vydrží 13 hodin s GPS a 20 dní v režimu hudba. 

Veškeré modely budou k dispozici až ve druhém čtvrtletí roku 2018. Ceny se budou pohybovat od 699,99 do 1 149,99 amerických dolarů (15 399 – 25 299 Kč bez DPH).

Zdroj: newsroom.garmin.com

Exit mobile version