Dotekomanie.cz

Apple Music nabízí webový přehrávač, má to však ale háček

Služba Apple Music vždy poskytovala tzv. online nástroje pro generování widgetů, které umělci mohou využívat k propagaci své hudby na svých webových stránkách. Uživatel sociální sítě Reddit však zjistil, že tento widget nedávno dostal aktualizaci rozhraní a nejen to. Dokonce byla přidána možnost přihlásit se k vašemu Apple Music účtu. 

Nově můžete po přihlášení přehrávat celé písně, alba a seznamy skladeb přímo s webového prohlížeče, který již není omezen pouze na náhledy v podobě 30-90 sekund. 

Samozřejmě tato novinka přinesla také mnoho spekulací týkající se toho, že by společnost Apple mohla připravit úplného online klienta pro Apple Music, kde se uživatelé budou moci přihlásit – například na adrese applemusic.com. Následně by bylo možné přistupovat ke stejné knihovně, kterou uživatel má ve své mobilní aplikaci. 

Apple Music a nový widget v praxi

Zde je uveden příklad nového widgetu, který je vložen do jednoho z příspěvků:

Pokud stisknete tlačítko „Přihlásit se“ v pravém horním rohu, můžete se přihlásit ke službě Apple Music pomocí svého účtu a hesla. Aktuálně tato možnost funguje nejlépe na počítačích Mac. Následně se přihlásíte k aktualizovanému widgetu, který právě umožňuje přehrávat úplné skladby a alba. Když stisknete tlačítko •••, můžete do knihovny přidat další seznam skladeb, a to vše z webového prohlížeče bez nutnosti nativní aplikace. 

Widget obsahuje funkce typu pauza / přehrávat, ovládání dalších stop a tak dále. V budoucnu však bude muset Apple přidat položky, jako je prohlížení knihovny a karty Pro tebe, aby vše odpovídalo nativní aplikaci Apple Music. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version