Dotekomanie.cz

Samsung si podal patent na notch a na bezrámečkový telefon

Samsung notch

Jihokorejská firma Samsung si dříve udělala srandu z notche, který se objevil u Apple. Zatím si však podali patent na vlastní notch. Ten je velice obdobný ostatním notchům od jiných výrobců. Dle obrázku to vypadá, že nový Samsung bude mít i čtečku otisků prstů pod displejem. Samsung však se připravuje i na „dobu po notchi“ a rovnou si podal patent na telefon, kde displej zabírá více než 99 % přední plochy.

Desing podobný jako u iPhone X

Dle získaného obrázku vypadá nový patent od Samsungu velice obdobně k notchi, který vytvořil Apple u modelu iPhone X. S informací přišel německý server Mobielkopen, který získal informace z čínského patentového úřadu SIPO. Tento patent podal Samsung 30. března tohoto roku. Z obrázku můžeme vyčíst, že zařízení bude mít bezrámečkový displej, USB-C, pravděpodobně čtečku pod displejem a duální kameru na zadní straně (horní obrázek).

Druhý patent

Samsung si i s patentem na notch podal patent na zcela bezrámečkový telefon, jak můžete vidět výše.  Zajímavostí je přítomnost pouze jedné kamery na zadní straně. Na obrázku z patentového úřadu není ani viditelné, jakým způsobem bude řešena přední kamera na tomto zařízení. Nabízí se možnost vysouvací kamerky, ale ani ta není z obrázku patrná. Ani jeden patent nemá viditelnou čtečku otisku prstů, tedy můžeme předpokládat, že ta již bude zabudována pod displejem. Druhý patent by měl mít tak tenké rámečky a displej zabíhající natolik k okrajům, že pokryje 99 % celé přední strany.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version