Dotekomanie.cz

MediaTek Helio P22: nový procesor, nové technologie

Společnost MediaTek před několika okamžiky představila svůj nový procesor Helio P22 založený na 12nanometrové technologii TSMC FinFET. MediaTek si od této technologie slibuje lepší výkon a vyšší výdrž na baterii v porovnání s 16nanometrovou výrobní technologií. 

MediaTek Helio P22 a bližší specifikace

Nový octa-core ARM Cortex-A53 procesor bude podporovat rozlišení typu 20:9 HD+, technologii MediaTek CorePilot, novou grafickou kartu IMG PowerVR GE8320 a flexibilní paměťový řadič typu LPDDR3 / LPDDR4x. Navíc přinese podporu pro duální fotoaparát 13 + 8 Mpx či jeden 21megapixelový čip. Bokeh je v tomto případě samozřejmostí.

Skvělou informací je, že MediaTek udělal velký krok vpřed v oblasti AI, neboť se zde objevila podpora technologie Face Unlock (odemykání pomocí obličeje) a inteligentní fotoalba. Dále jsme se zde dočkali podpory MediaTek NeuroPilot.

Co se konektivity týká, těšit se můžeme na přítomnost 4G LTE WorldMode modemu, který integruje duální 4G SIM karty s technologií VLTE/ViLTE. Dále zde přibyla technologie MediaTek TAS 2.0 s chytrou anténou a novými standardy, jako je eMBMS, HUPE, pásmo 71 a pokročilé IMS. Inovace se dočkalo také připojení pro 4satelitní multi-GNSS (GPS, Glonass, Beidou, Galileo), Bluetooth 5 a Wi-Fi (nyní 802.11ac).

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version