Dotekomanie.cz

iOS 12 umožní používat iPhone nejen k odemykání dveří

Očekává se, že společnost Apple rozšíří možnosti NFC technologie, a to v rámci zařízení iPhone. Přišel snad Apple konečně na to, že NFC nemusí být použitelné pouze pro přenášení souborů v rámci dvou zařízení? Pravděpodobně ano. 

Ale abychom jen nekritizovali limity NFC u iPhonu, díky této technologii uživatelé mohou nejen uskutečňovat platby (samozřejmě v ČR ne, neboť nemáme k dispozici Apple Pay), ale nově také odemykat dveře touto technologií vybavené. S touto novinkou se s největší pravděpodobností Apple pochlubí již začátkem příštího měsíce, a to na konferenci WWDC 2018, jež se koná 4. června. Samozřejmě půjde o součást nového operačního systému iOS 12. 

iOS 12 a technologie NFC

Změna čipu NFC, která bude představena začátkem příštího měsíce, by mohla uživatelům připravit další cestu k používání telefonů iPhone. Nicméně to také znamená další citlivé bezpečnostní interakce. Mobilní telefony takřka kontrolují náš život, neboť s jejich pomocí můžeme platit v obchodě, nebo dokonce otevírat dveře u automobilu.

Velkou zajímavostí je samozřejmě fakt, že zaměstnanci nové budovy Applu již dávno s touto technologií pracují. V praxi to znamená, že k identifikaci potřebují pouze iPhone a NFC, díky čemuž získají přístup do budovy a kanceláří.

Server The Information před čtyřmi lety uvedl, že se společnost Apple pokoušela rozšířit možnosti NFC o další bezpečnostní a tranzitní funkce. Je veřejně známo, že technologie Bluetooth se již používá ke správě některých inteligentních zámků pomocí iPhonu, ovšem NFC nabízí bezpečnější metodu připojení a ověřování, což je důležité nejen pro firmy, ale také vládní agentury. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version