Dotekomanie.cz

HTC Exodus si bude rozumět s kryptoměnami

V posledních pár letech se zvětšuje trh s kryptoměnami a asi jste už slyšeli, co se děje kolem nejslavnější z nich – Bitcoinu. V podstatě se jedná o digitální měnu, kterou lze na některých místech platit. Tyto měny si můžete těžit s využitím domácích prostředků (dnes již velmi pomalé) anebo s nimi obchodovat. Zřejmě se tato problematika zalíbila HTC natolik, že plánuje vytvoření smartphonu HTC Exodus, který si bude umět poradit s kryptoměnami.

HTC Exodus

Novinka ponese název HTC Exodus a bude mít zabudovanou elektronickou peněženku společně se speciálním bezpečnostním hardwarem s podporou kryptoměn. Součástí budou i decentralizované aplikace.

HTC uvádí, že se bude jednat o smartphone s technologií blockchain. Phil Chen, který stál za virtuálními brýlemi Vive, převezme odpovědnost a povede novou divizi, která vytvoří tento smartphone.

„Blockchain speciální druh distribuované databáze uchovávající neustále se rozšiřující počet záznamů, které jsou chráněny proti neoprávněnému zásahu jak z vnější strany, tak i ze strany samotných uzlů peer-to-peer sítě“, wikipedie

Všechny smartphony HTC Exodus zároveň budou tvořit síť blockchain. Již nyní se ví, že Exodus mobily budou podporovat kryptoměny jako Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity a další.

Dokonce se zvažuje, že uživatel bude moci platit přímo mobilním telefonem s využitím těchto kryptoměn. Nyní si musíme počkat, kdy dojde na samotné představení, jaká bude cena, specifikace a také jak bude novinka přijata veřejností.

Možná se na tchajvanskou společnost jedná až o příliš velké sousto. Možný by bylo lepší, kdyby se výrobce soustředil na běžné smartphony a dostal se do lepších finančních výsledků.

Zdroje: thenextweb.com, kryptomagazin.cz

Exit mobile version