Dotekomanie.cz

Smartphone Thuraya X5-Touch se zapíše do historie

O společnosti Thuraya jste možná ještě neslyšeli. Jedná se o arabskou společnost, která vlastní dva geostacionární satelity zajišťující pokrytí MSS (Mobile Satellite Service) ve 161 zemí světa. Satelitní technologie není zrovna nejlevnější, proto si zejména nachází využití u nejrůznějších firem. Do této chvíle byly v nabídce běžně vypadající mobilní telefony (tlačítkové), což dostačovalo na základní komunikaci. Nyní se ale firma zapíše do historie díky mobilu Thuraya X5-Touch.

Thuraya X5-Touch

Na první pohled byste řekli, že se jedná o zvláštní smartphone s anténou, ale ve skutečnosti se jedná o první smartphone s podporou MSS na světě. Běží na něm Android a poskytuje připojení ve 161 zemí světa.

V tuto chvíli neznáme mnoho informací kolem hardwaru, ale společnost uvedla, že novinka je vybavena 5,2palcovým Full HD displejem. Ve výbavě se nachází vysokopacitní baterie a přední i zadní foťák. Smartphone splňuje certifikaci IP68 a mil 810 G/F. Mobil je také vybaven dvěma sloty na SIM karty, přičemž jeden zajišťuje MSS a druhý podporuje 2G, 3G a 4G.

Bohužel více informací nebylo poskytnuto, ani cenu neznáme. Ostatně u této kategorie zařízení se nepočítá, že by si je kupovali běžní zákazníci. První zájemci si budou moci pořídit Thuraya X5-Touch v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version