Dotekomanie.cz

Apple Mapy přináší novou funkci pro Českou republiku

Apple Mapy

Zdroj: TheVerge

Když společnost Apple představovala nový operační systém iOS 11, zmínila se také o zcela nových průvodcích jízd, tedy funkci aplikace Mapy. Díky této možnosti mohou uživatelé velmi rychle a efektivně zareagovat na kolísající dopravu, popřípadě trasu přizpůsobit dopravě. 

Apple Mapy aneb na Českou republiku se stále myslí

Nová funkce byla zpočátku omezena pouze na Spojené státy americké a Čínu. Od září loňského roku se však Apple snažil svou „fičuru“ rozšířit i do dalších zemí. Aktuálně byl průvodce jízd zpřístupněn ve Finsku, Maďarsku, Irsku, Polsku a hlavně také v České republice. 

Celkově je tedy funkce k dispozici hned v 19 zemích světa – Austrálii, Rakousku, Belgii, Kanadě, Číně, České republice, Finsku, Francii, Německu, Maďarsku, Irsku, Nizozemsku, Novém Zélandu, Jižní Africe, Polsku, Švédsku, Švýcarsku, Spojeném království a Spojených státech amerických.

Společnost Apple však své Mapy vylepšil dalšími funkcemi. Tak například jsou nyní plně k dispozici informace týkající se omezení rychlosti, bohužel opět s omezením. Funkci lze totiž využít pouze na území Spojených států amerických a Velké Británie.

iOS 11 přineslo celou řadu novinek, přičemž mnoho z nich je mířeno na tablety iPad. Dočkali jsme se konečně správce souborů, podpory drag & drop funkce a mírné úpravy designu včetně několika nových ikonek v systému. Control center má zcela nový design, stejně jako obchod AppStore.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version