Dotekomanie.cz

Amazon v tichosti představil nový internetový prohlížeč pro Android

Společnost Amazon je jediným velkým konkurentem Googlu, co se týče mobilních aplikací na Androidu. Amazon ale vyvíjí aplikace i na oficiální obchod Googlu. Mezi aplikace, které se na Google Play nachází, patří například WorkSpaces, Kindle nebo Alexa. Nyní však Amazon představil webový prohlížeč s jednoduchým názvem „Internet“, který je zatím dostupný pouze v Indii, jelikož není tajemstvím, že společnost Amazon se zaměřuje na levnější a efektivnější řešení.

Internetový prohlížeč od Amazonu

Hlavní přednost tohoto prohlížeče je důraz na malou velikost a ochranu osobních údajů. V samotném popisku aplikace je napsáno „Fast, lite and Private“. Důkazem je velikost souboru ke stažení z obchodu, má pouhé 2 MB.

Velkou záhadou je, proč nebyl „Internet“ nijak mediálně propagován a vydání si všimla redakce TechCrunch. Vzhledem k tomu, že aplikace vyšla na povrch takto skrytě, dá se předpokládat, že se jedná o rozpracovaný projekt.

Uvidíme, zda se tento webový prohlížeč více prosadí a zařadí se mezi nejpoužívanější prohlížeče, jako jsou Google Chrome, Opera nebo Mozila Firefox. V případě objasnění dalších informací nebo lokalizace prohlížeče pro náš trh, vás budeme dále informovat.

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version