Dotekomanie.cz

Galaxy S9+ je velmi těžké opravit

Největší tahoun značky Samsung má konečně za sebou očekávaný rozbor u známých odborníků z iFixit. Kompletního rozebrání se dočkal model Galaxy S9+ a podle očekávání konečný výsledek není příliš přesvědčivý. Nicméně překvapující zprávou je, že jihokorejský výrobce převzal vybrané prvky z telefonu Galaxy Note 8 a neváhal je nasadit u Galaxy S9+. To částečně může stát za tím, že získal úplně stejné bodové ohodnocení v celkové opravitelnosti, čili 4 z 10.

Modulární komponenty na vzestupu

Na úvod samotné odstranění předních a zadních částí je velmi nebezpečnou záležitostí, protože se skla mohou jednoduše zlomit. Přepínání mezi clonami u zadního fotoaparátu inženýři vyřešili otočnými kroužky. Kódové označení sestavy kamer Star jen potvrzuje dřívější spekulace známého několik měsíců před oficiálním představením. Menší baterie s kapacitou 3 500 mAh drží velké množství vytvrzeného lepidla, což bylo opět označeno za extrémně těžkou záležitost.

Jestliže se majitelům podaří rozbit displej, tak zařízení musí být kompletně rozebráno v servisním středisku, a to vynese samotnou cenu úkonu hodně nahoru. V konečném shrnutí je jediné pozitivum, kde zmínili mnoho modulárních komponent, které jsou samostatně nahraditelné. Neutrálně označili technicky možnou výměnu baterie, ale dobrý dojem kazí přítomné lepidlo. Za největšími mínusy zase stojí lepidlo – přesněji v části skel a displeje.

 

Zdroj: ifixit.com

Exit mobile version