Dotekomanie.cz

Rylo Camera dostupná nově pro Android

Netrvalo tomu dlouho a po necelém půl roce přináší společnost Rylo svoji 360stupňovou kameru ve variantě podporující také operační systém Android. Americký výrobce totiž doposud nabízel verzi pouze pro jablečný iOS. Kamera bude velkým konkurentem například pro GoPro Fusion, ale případní majitelé u Rylo získají navíc pokrokovou stabilizaci obrazu nebo vlastní softwarové řešení pro dodatečné úpravy pořízených videozáznamů.

Kompaktní kamera do terénu

Samotná kamera potěší rozměry padnoucími do každé dlaně a hmotnost 108 gramů to jen podtrhuje. Odolná konstrukce vyrobená z hliníku je vybavena jednoduchým OLED displejem, jediným tlačítkem a dvěma snímači se světelností objektivu f/2.8, které dodala společnost Sony. Širokoúhlý objektiv dovoluje zaznamenávat videa ve 4K kvalitě při 30 snímcích za sekundu. Vyměnitelná Li-Ion baterie o velikosti 830 mAh zvládne nahrát 1 hodinu nepřetržitého záznamu.

Natočené záznamy upravíte v doprovodné aplikaci, kde lze video různě upravit, ořezat, exportovat či rovnou sdílet na sociální sítě. Kamera nepodporuje WiFi sítě, takže pro přenos musíte použít kabel (microUSB, USB typu C) přibalený v prodejním balení. Verze pro iOS získala Lightning kabel, což je jediný rozdíl oproti Android variantě. Rylo pro Android bude kompatibilní se všemi zařízeními s minimálně 1GB pamětí RAM a Androidem 6.0 Marshmallow.

Mezi doporučená zařízení patří produktová řada Galaxy od Samsungu nebo referenční zařízení Pixel od Googlu. Zájemci si mohou připravit částku 500 dolarů (tj. cca 10 331 Kč bez daně).

Zdroj: rylo.com

Exit mobile version