Dotekomanie.cz

Obchod Play zřejmě nabídne video reklamy

Aplikace Obchod Play

Video obsah táhne a upoutá pozornost nejednoho uživatele, ať už v kladném smyslu, nebo ne. Google si nyní pohrává s možností integrace video reklam přímo do Obchodu Play. Samozřejmě se bude jednat hlavně o další způsob monetizace obsahu, přičemž se jedná o další způsob propagace pro vývojáře a různé společnosti.

Video reklamy v obchodě s aplikacemi

Už nyní se můžete setkat s placeným umístěním reklam na aplikace a jiný obsah v Obchodu Play, ale zřejmě se nejedná o dostatečný způsob. I proto možná dochází k testování video reklam. Povzbudivou zprávou může být fakt, že se reklamy nebudou automaticky spouštět.

Budou se nacházet v běžném přehledu dostupných aplikací a zřejmě jen v sekci „Pro vás“. Nebude se nabízet jen jedna, ale rovnou několik, mezi kterými se budete moci posouvat. V první řadě se budou nabízet upoutávky na hry a aplikace, ale počítá s vyšší mírou interaktivity.

Některé reklamy mohou vycházet přímo ze hry samotné a rovnou nalákat k hraní. U jiných budou možnosti voleb, které budou posouvat děj. Kromě toho bude moci uživatel skrze tyto reklamy získat nejrůznější bonusy, pakliže je nabídne sám vývojář.

V tuto chvíli dochází jen k testování a bude záležet na výsledcích, jestli tento formát uspěje. Rozhodně se jedná o další trochu zajímavější způsob, jak upozornit na aplikace a hry.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version