Dotekomanie.cz

Vylepšete si kameru u telefonů OnePlus 5 a 5T

Telefony OnePlus 5 a 5T již od výroby pořizují kvalitní snímky, avšak jeden přispěvatel na webu XDA se jménem txx1219 a ten přišel na to, že snímky jde ještě výrazně zlepšit. Buď můžete použít software od Google, kde se vám zlepší snímek zvláště po stránce kontrastu. Anebo můžete použít OnePlus Camera M mód, který velice výrazně zvýší ostrost snímků.

Určitě stojí za vyzkoušení

Nyní vám ukážeme fotografie pořízené základní kamerou na zařízeních OnePlus 5 a OnePlus 5T, snímek z těchto zařízení je nalevo, zatímco napravo je snímek s použitím módu Camera M.

Pro instalaci tohoto módu však potřebuje mít své zařízení rootnuté. Dále musíte jít do nastavení a zakázat a znovu povolit základní kameru od OnePlus. Poté musíte nainstalovat Magisk modul, který obsahuje OnePlus Camera M. Pokud OnePlus zařízení nevlastníte, můžete i tak Camera M mód použít i na jiných zařízeních, kde máte nainstalovanou jinou ROM, například OmniROM.

Jedinou nevýhodou zmíněného módu je, že nefunguje režim Panorama a watermark. Pokud tedy nechcete své zařízení rootovat a nepřijít o panorama, tak doporučujeme zkusit alespoň Google Camera HDR+.

Ke stažení – Camera M Mód 

Zdroje: xda-developers.com, forum.xda-developers.com

Exit mobile version