Dotekomanie.cz

ZTE Tempo Go s Android Go a nízkou cenou [MWC 2018]

Největší konference Mobile World Congress 2018 (MWC) byla oficiálně zahájena. Jde o velkou příležitost pro hráče na mobilním trhu, aby zde světu ukázali své nejnovější kousky. Této příležitosti se chopila společnost ZTE, jenž představila model Tempo Go.

Spousta výrobců se již snaží pomalu a jistě přecházet na nově vzniklou platformu Android Go, díky čemuž poskytují levná zařízení s Androidem Go, respektive optimalizovanou verzí Android Oreo. Jeden takový stroj se rozhodla světu ukázat také společnost ZTE, a to v rámci MWC 2018.

ZTE Tempo Go nabídne upravené Android Oreo

Novinka v podobě ZTE Tempo Go je vybavena 5palcovým displejem s rozlišením FWVGA, tedy 480 x 854px. Srdcem celého telefonu je pak procesor od Qualcommu, přesněji Snapdragon 210. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 1 GB. Pro uložení soukromých dat poslouží vnitřní úložiště o kapacitě 8 GB s podporou microSD karet s možností rozšíření až o 128 GB.

Telefon ještě nabízí zadní 5megapixelový fotoaparát. Pro pořizování selfie pak pro změnu poslouží přední 2megapixelová kamera. Co se baterie týká, je zde umístěn akumulátor s kapacitou 2 200 mAh.

Android Oreo (Go Edition) je speciálně upravený operační systém určený telefonům se slabými hardwarovými specifikacemi. Nový model od ZTE nabídne také optimalizované Android Go aplikace – YouTube Go, Maps Go, Gboard a další předinstalované Go aplikace.

Tempo Go podporuje sítě GSM / UMTS / LTE a je již nyní k dispozici na oficiálních webových stránkách společnosti ZTE, kde jej výrobce prodává za 79,99 amerických dolarů – 1 679 Kč bez DPH.

ZTE Temp Go specifikace

Zdroje: xda-developers.com, fonearena.com

Exit mobile version