Dotekomanie.cz

Klávesnice Swype pro Android a iOS končí

Před několika lety jsme mohli přivítat klávesnici Swype na platformě Android a o něco později jsme se dočkali i na iOS. Ve své době se jednalo o poměrně unikátní klávesnici, která nabízela zrychlené psaní pomocí gest, nemuseli jste tak vyťukávat jednotlivá písmena. Po odkoupení společností Nuance byla přidána i podpora technologie Dragon pro diktování hlasem.

Swype končí i přes miliony stažení

V posledních letech se ale objevilo několik zdařilých konkurenčních aplikací a trh s klávesnicemi se mírně rozrostl. Swype se v Obchodě Play pohybuje v počtu stažení mezi 1 až 5 miliony, a to se bavíme o placené verzi, která nyní stojí necelých 30 Kč. Bohužel se dozvídáme od společnosti Nuance, že byla ukončena podpora pro tuto klávesnici a již nebudou vycházet aktualizace.

Došlo se na to celkem náhodou, když jeden z uživatelů psal na podporu, že klávesnice obsahuje chybu. Bohužel se dočkal odpovědi, která jednoduše konstatovala, že už nebudou vycházet aktualizace. Záhy se redaktoři XDA Developers dotázali společnosti na bližší detaily a bylo potvrzeno, že stejný osud se týká i Swype pro iOS.

Společnost Nuance navíc dodala, že končí se softwarem pro uživatele a zaměří se na vývoj pro jiné firmy. Je tedy evidentní, že hlavním důvodem jsou zde finance. Jednoduše klávesnice již nedokáže generovat zajímavé příjmy a tak Nuance ukončuje podporu. Kdy klávesnice zcela zmizí z obchodů, nevíme. Níže můžete najít pár alternativ, ale klidně se podělte o svá doporučení v komentářích.

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com

Exit mobile version