Dotekomanie.cz

Jolla představila Sailfish 3 [MWC 2018]

Na právě probíhajícím veletrhu MWC 2018 představila finská společnost Jolla operační systém Sailfish 3. Splnila tak své sliby a kromě toho rozšířila portfolio zařízení, které tento nezávislý mobilní operační systém podporují.

Jolla Sailfish 3

Nová verze operačního systému přichází s celou řadou vylepšení. Mezi ně můžeme zahrnout například rozšířené bezpečnostní funkce a možnosti. Tím se tak společnost chce zalíbit především firemním zákazníkům. Systém je ale vylepšen i po vizuální a technické stránce. Přináší třeba podporu VoLTE nebo Bluetooth LE. Sailfish 3 by se měl dostat k prvním zákazníkům někdy ve 3. kvartálu letošního roku.

Jak jsme uvedli v úvodu článku, tak společně s novým operačním systémem byla rovněž představena podpora nových zařízení. Mezi ně patří Sony Xperia XA2, Gemini PDA a tablety INOI. Jolla tak využívá právě programu Sony Open Device, díky němuž si zájemci budou moci vychutnat nový operační systém již v létě tohoto roku.

 

Generální ředitel Jolla na veletrhu vyjádřil přesvědčení, že si společnost uvedením 3. generace operačního systému upevní vztahy se zákazníky z B2B nebo B2G sektorů. Vzhledem k přidané podpoře velkých regionálních oblastí společnost věří v rostoucí zájem o tuto platformu i v nových zemích.

Zdroje: fonearena.com, techradar.com, jolla.com

Exit mobile version