Dotekomanie.cz

HTC: Výkonný ředitel pro smartphony rezignoval

Pravděpodobně nepřesvědčivé výsledky společnosti HTC dovedlo výkonného ředitele HTC k dobrovolné rezignaci. Chialin Chang působil u tchajwanského výrobce od roku 2012, kdy zastával funkci finančního ředitele. Všechno nabralo větší obrátky po oznámení meziročního poklesu tržeb v lednu o 27 % a zaznamenání deseti po sobě jdoucích čtvrtletí ve ztrátě. Odchod už rovněž potvrdily oficiální stránky výrobce díky zveřejnění krátké zprávy.

Poslední tři roky v rekordním propadu

Ještě 29. dubna roku 2011 měla jedna akcie HTC hodnotu 44,56 dolarů (tj. cca 908 Kč), ale poslední necelé 3 roky způsobily propad k neuvěřitelné hodnotě 2,03 dolarů (tj. cca 41 Kč). Chang z funkce „President of the Smartphone and Connected Devices Business“ odstoupil 14. února s okamžitou platností a jako důvod byl uveden osobní kariérní plán, což bohužel nevypovídá o ničem. Samotné HTC mu poděkovalo za odhodlání a popřálo mu hodně úspěchů v budoucí kariéře.

Nicméně jeho nástupce, který není prozatím znám, to rozhodně nebude mít jednoduché. Čeká ho vypořádání se ztrátou zaměstnanců z týmu kolem Pixelu nebo zapojení do příprav kolem očekávaného modelu s označením U12 (kódový název Imagine). Telefon údajně obdrží 6palcový displej s poměrem stran 18:9 a místní operátor na něm teprve nedávno prezentoval rychlost sítě 5. generace široké veřejnost.

Zdroj: investors.htc.com

Exit mobile version