Dotekomanie.cz

AirPlay 2 zmizelo z iOS 11.3 a tvOS 11.3, na vině je nefunkčnost

Funkce AirPlay 2, která byla přítomna na počátečních verzích iOS 11.3 a tvOS 11.3 beta, byla nyní z třetí beta verze odstraněna. Nejnovější instalační balíček je samozřejmě dostupný jen registrovaným vývojářům.

S prvními verzemi iOS 11.3 a tvOS 11.3, které jste nainstalovali do svého iPhonu či Apple TV, bylo možné AirPlay 2 použít současně k přenosu hudby do více zařízení. Po instalaci operačního systému tvOS 11.3 v Apple TV přibylo také nastavení HomeKit. 

Zahraniční server iDownloadBlog zveřejnil prohlášení, že všechny tyto funkce v systémech iOS 11.3 a tvOS 11.3 beta 3 chybí. Aktuálně tak není možné přehrávat zvuk do více zdrojů, HomeKit z Apple TV byl taktéž odstraněn. 

AirPlay 2 nebylo stabilní

Podle všeho byla funkce AirPlay 2 chybná a nebyla plně funkční, což může být hlavní důvod, proč se jej Apple rozhodl z nové beta verze odstranit. V současné době není jasné, zda Apple plánuje opětovně zavést AirPlay 2 v pozdějších verzích iOS 11.3 a tvOS 11.3 beta.

Funkce AirPlay 2 byla ohlášena již jako funkce iOS 11 na WWDC 2017. Od té doby jsme ale o této funkci dlouho neslyšeli. Funkce AirPlay 2 se objevila už v betaverzi iOS 11.2, ale nakonec se nedostala do finální verze.

Druhá verze streamovací funkce je první velkou aktualizací funkce od jejího původního představení, ke kterému došlo před 7 lety. Apple tvrdí, že standard snižuje zpoždění a latenci. AirPlay 2 reproduktory se už také zobrazují v Home aplikaci. Kromě toho společnosti, jako například Sonos uvedly, že v tomto roce začnou s podporou AirPlay 2.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version