Dotekomanie.cz

Skagen Falster – nový zástupce do řady Android Wear

Známý výrobce náramkových hodinek, společnost Skagen z Dánska, se již dříve zabývala myšlenkou chytrých hodinek. Avšak vždy šlo pouze o takzvané hybridní hodinky, které měly několik snímačů pod mechanickými součástkami a uměly počítat kroky nebo měřit srdeční frekvenci. Během veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas došlo k oficiálnímu představení hodinek s názvem Falser, přičemž jde o skutečné chytré hodinky.

V úvodu stojí za zmínku také fakt, že značka Skagen spadá pod křídla Fossil Group, stejně jako například značka Misfit. Každopádně nové hodinky Skagen Falser mají kulatý ciferník o průměru 42 mm a minimalistické prvky s jediným tlačítkem mu přidávají body k dobru. Hardwarovou stránku obstará čipová sada Snapdragon Wear 2100 od Qualcommu. Stinnou stránkou rozhodně bude chybějící technologie NFC, GPS modul a ještě absence snímače tepu.

Softwarovou výbavu zaštiťuje předinstalovaná platforma Android Wear ve verzi 2.0, kterou navíc Skagen doplnil o několik vlastních ciferníků. Kompatibilita je zaručena se zařízeními na Android 4.4 a výše nebo iOS 9 a vyšší. V prodeji budou dva druhy pásků ve více barvách. Varianta s koženým řemínkem má stát 275 dolarů (tj. cca 5 751 Kč) a verze s kovovým řemínek vyjde na 295 dolarů (tj. cca 6 169 Kč).

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version