Dotekomanie.cz

PowerWatch X – je libo hodinky, které se nabíjí pomocí tepla?

Společnost Matrix Industries oznámila původní verzi chytrých hodinek PowerWatch již v roce 2016. Jednalo se o poněkud zajímavé zařízení, neboť hodinky používaly vlastní převodník termoelektrické energie, díky které dokázaly nabíjet sebe sama, a to výhradně z nadměrného tepla. Zatímco původní generace PowerWatch opravdu fungovala dobře, byla poněkud omezená – základní sledování kondice.

V letošním roce však Matrix uvolní do prodeje druhou generaci pod názvem PowerWatch X. Ta přináší podporu oznámení ze smartphonu. K synchronizaci hodinek s mobilním telefonem samozřejmě poslouží stará a dobrá technologie Bluetooth. Touto funkcí se PowerWatch X stávají plnohodnotnými chytrými hodinkami.

PowerWatch X byly představeny na CES 2018

Kolegové ze zahraničního serveru The Verge dokonce měli tu čest si hodinky vyzkoušet na vlastní pěst, a to na konferenci CES 2018. Podle slov jednoho z redaktorů se však bohužel jednalo o prototyp, který ještě neumožňoval 100 % funkční oznámení. Co se samotného hardwaru týká, jedná se o poměrně lehké a pohodlné hodinky.

PowerWatch X jsou nyní k dispozici v podobě předobjednávky za 249,99 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 5 250 Kč bez DPH. K dodání budou někdy v 1. čtvrtletí roku 2018.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version