Dotekomanie.cz

iPhone X: V tomto roce se dočkáme dvou nových modelů s OLED panely

Zpráva společnosti KGI, která byla zveřejněna v listopadu loňského roku, obsahovala informaci, že americká společnost sídlící v Cupertinu pracuje na dvou nových telefonech. Jednalo se o smartphony s OLED displejem, přičemž dočkat jsme se jich měli v průběhu roku 2018.

Přesněji jde o aktualizovanou verzi iPhonu X s 5,8palcovým displejem a větší model s velikostí 6,5 palce. Aktuálně zveřejněná zpráva tuto informaci do jisté míry potvrzuje. Podle zahraničního serveru 9to5mac bude i nadále jihokorejský výrobce Samsung hlavním dodavatelem OLED panelů pro menší model s 5,8palcovým displejem. Pro druhý, větší model budou připraveny panely od společnosti LG.

iPhone X: dva modely, dva výrobci

Korea Herald uvádí, že společnost LG Display začne své OLED panely pro iPhony dodávat již ve druhé polovině letošního roku. Apple plánuje tento rok diverzifikovat modely s OLED displeji. Podle zdrojů LG Display pravděpodobně bude dodávat displeje s větší úhlopříčkou, a to s rozměry 6,5 palce, zatímco Samsung se bude více zaměřovat na výrobu menších 5,8 nebo 6palcových obrazovek.

První zásilky nebudou kdovíjak velké, v číslech se pohybujeme okolo 15-16 milionů kusů za rok. Samsung Display, jediný dodavatel OLED panelů pro současnou vlajkovou loď iPhone X, produkuje více než 10 milionů displejů za měsíc.  V létě bylo navrženo, aby společnost Apple zaplatila částku 2,7 miliardy amerických dolarů, a to za výrobní linky určené výhradně OLED panelům. Minulý měsíc společnost LG naznačila, že se k této dohodě nakonec společnost upsala.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version