Dotekomanie.cz

iPhone X 2019 se dočká zmenšeného výřezu

Podle zahraničního zpravodajského serveru ETNews se v následujícím roce dočkáme iPhonu X s daleko menším „ostrůvkem“. Apple však bude muset zapojit spoustu inženýrů a být velmi efektivní, času je totiž relativně málo. Zajímavé je, že se na internetu neobjevují spekulace o letošním iPhonu X, nýbrž o modelu X 3. generace. ETNews ve své zprávě prohlásilo, že již nyní má podrobnější informace o takzvaném ostrůvku iPhonu X 3. generace.

Abych vše uvedl na pravou míru. Aktuálně je řeč o čelní kameře a technologii Face ID, která je umístěna právě ve výřezu displeje. iPhone X 2019 by tak mohl s největší pravděpodobností přijít se zmenšenou verzí snímače TrueDepth.

iPhone X 2019 plný novinek

Loňský iPhone X se již na první pohled od své konkurence liší, horním výřezem na displeji. Výrazný ostrůvek v sobě má však ukrytých hned několik senzorů zajišťující například Face ID. Apple tvrdí, že se jedná o vůbec nejlepší a nejhezčí kousek, který kdy vytvořil. Bylo tedy jasné, že se mnohým zákazníkům líbit nebude, a to právě kvůli onomu výřezu.

Technologie, které nám cupertinská společnost v loňském roce představila, by měly dozrát výrazného zmenšení. ETNews dokonce hovoří o možném spojení do jednoho modulu. Pokud by k tomuto kroku opravdu došlo, dočkali bychom se nejen zmenšeného horního výřezu, ale také o pár procent větší plochy displeje.

Apple díky TrueDepth, respektive Face ID, zastínil „zastaralou“ technologii v podobě Touch ID. Firma svému „ostrůvku“ natolik věří, že jej bude implementovat i do dalších zařízení – pravděpodobně do nového iPadu Pro a iPhonu SE 2.

Nicméně, zpravodajský server ETNews své prohlášení zakládají na zdrojích z průmyslu. V listopadu loňského roku analytik Ming-Chi Kuo prohlásil, že Face ID bude k dispozici ve své druhé generaci u následujících zařízeních – 5,8palcového iPhonu X, většího 6,5palcového iPhonu X Plus a nového 6,1palcového iPhonu soustředícího se na střední třídu. V tomto roce se mimo jiné dočkáme také alespoň jednoho nového modelu iPadu Pro s Face ID, což také potvrdila agentura Bloomberg News.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version