Dotekomanie.cz

iOS 12 má být ve znamení optimalizace systému

Pokud sledujete a nebo používáte nějaký operační systém od Applu, mohli jste si všimnout, že v poslední době není tak vyladěný jako dříve. Na macOS se objevilo několik kritických chyb a ani systém iOS ve verzi 11 není dokonalý. Proto se dle zákulisních informací chce Apple v nadcházející verzi zaměřit více na optimalizaci a odladění systému.

Na začátku ledna mělo údajně dojít ke schůzce zaměstnanců s Craigem Federighi, který je zodpovědný za vývoj iOS a macOS. Na této schůzce se rozhodlo, že některé připravované funkce iOS 12 budou odloženy do další verze. Konkrétně dojde k odložení předělání domovské obrazovky, inovace CarPlay, aplikace Mail a vylepšení editace fotografií. Na tyto novinky si tak bohužel musíme nechat zajít chuť.


Dočkáme se konečně tmavého režimu?

U iOS 12 se má tedy výrobce zaměřit na vylepšení výkonu a optimalizaci celého systému. To by mělo předejít závažným chybám a také odkladu mnoha funkcí. V iOS 11 totiž došlo k odložení například Apple Pay Cash, který dorazil až s iOS 11.2. Přitom se měla tato funkce nacházet již v prvotním vydání iOS 11. Přesto dvanáctá verze nabídne pár novinek jako třeba vylepšenou rodičovskou správu a FaceTime.

Nakonec se prý pro letošní verze stále chystá sblížení systémů iOS a macOS. Zde má dojít pravděpodobně k možnosti spouštět jednu aplikaci na obou systémech. Půjde tedy o obdobu Universal Windows App. K představení iOS 12 dojde v červnu, přičemž finální verzi můžete očekávat na podzim.

Zdroje: 9to5mac.com, bloomberg.com

Exit mobile version