Dotekomanie.cz

Fitbit ukončí podporu Pebble a rozdá slevy

Všichni majitelé hodinek značky Pebble mají poslední půl roku na to, aby se rozhodli, jakou cestou se dále vydají. Společnost Fitbit oficiálně oznámila, že kompletní podpora hodinek Pebble skončí v polovině letošního roku. Přitom k avizovanému konci mělo původně dojít už koncem roku 2017. Důvod prodloužení lhůty není znám, avšak můžeme spekulovat nad snahou k nalákání přechodu pod křídla Fitbitu.

Pebble hodinky budou fungovat v roce 2017

Právě 30. června dojde ke zrušení služeb Pebble AppStore, Pebble fóra, nástroje CloudPebble, funkce rozpoznávání hlasu, odpovědi na SMS zprávy a emaily. Kompatibilita mezi zařízeními i aplikacemi pro iOS a Android zůstane stále v provozu. Nicméně výrobce upozorňuje na to, že novější verze obou operačních systémů mohou přerušit jejich funkčnost. Nová platforma Fitbit Ionic má být hlavním lákadlem pro původní majitele hodinek Pebble.

Během posledních 6 měsíců můžou vývojáři z Pebble porovnávat možnosti podle vydaného SDK balíčku od Fitbitu. Aby byl případný přechod o něco příjemnější, tak lze získat slevu 50 dolarů na nákup hodinek se systémem Ionic. K tomu stačí vlastnit zařízení Pebble zakoupené před 7. prosincem 2016, mít od nich platné sériové číslo a souhlasit se zasíláním marketingových emailů na vaši emailovou adresu.

Zdroj: dev.fitbit.com

Exit mobile version