Dotekomanie.cz

Dell představil bezdrátový mobilní systém Mobile Connect s podporou iOS a Android

Společnost Dell spolu s uvedením širokého sortimentu herních notebooků, kancelářských notebooků a stolních počítačů představila také nový bezdrátový mobilní systém v podobě Mobile Connect. V praxi se jedná o speciální software pro integraci Dell PC, který bude již v tomto roce předinstalován ve všech nových počítačů XPS, Inspiron, Alienware a Vostro.

Tento software umožní uživatelům volat, odesílat SMS zprávy, přijímat oznámení a dokonce plně zrcadlit smartphony s operačním systémem Android. Některé funkce jsou však omezeny pouze pro telefony s logem nakousnutého jablka, mezi tyto funkce patří – zobrazení a odpověď na příchozí hovory a zprávy. Na druhou stranu upozornění z jiných aplikací, jako je například Facebook a Whatsapp, je omezeno pouze pro systém Android. Mobile Connect využívá ke své činnosti technologii Wi-Fi a Bluetooth. Díky tomu pak můžete ovládat svůj mobilní telefon skrze notebook.

Mobile Connect s podporou iOS 10 a Android 5.0

Uživatelé si také upozornění z aplikací budou moci sami nastavit. V praxi to znamená, že sám uživatel si zvolí, z jakých konkrétních aplikací chce přijímat oznámení, a to v rámci počítače. Společnost Dell mimo jiné prohlásila, že připojení je zabezpečené pomocí bodového spojení, nikdy tak neprochází internetovými a Wi-Fi směrovači.

Integrovaný bezdrátový mobilní software Mobile Connect bude k dispozici na nových počítačích Dell XPS, Inspiron, Vostro a Alienware, a to od ledna tohoto roku. Mezi podporované systémy patří iOS 10 a vyšší, a Android ve verzi 5.0 a novější.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version